Menu
Zoek & Boek

Coronavirus

Meest gestelde vragen betreffende het Coronavirus.


Update: 26 maart 2020 - 10:00 uur

 

Update rondom Corona virus.

Informatie over het Coronavirus

Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de overheid en autoriteiten nauwlettend in de gaten. De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staat voor ons voorop. Het Vakantieplezier moet op een verantwoorde wijze kunnen gebeuren. Daarom zijn wij ook continu in overleg met de instanties. 

Dit houdt op dit moment nog in dat: De camping niet eerder open gaat dan 6 april.

  • Dit geldt ook voor seizoensgasten en voorseizoensgasten.
  • Er kunnen voor 6 april geen caravans gebracht worden en U kunt nog niet eerder opbouwen of spullen klaarleggen.
  • Alle faciliteiten zoals de supermarkt, sanitairgebouwen en het zwembad blijven in ieder geval ook gesloten tot 6 april. 

Wij proberen met iedereen via de mail of telefonisch contact op te nemen om dit te bespreken.

Hou deze website in de gaten voor eventuele wijzigingen. 

Blijf gezond en pas goed op elkaar.

                                                                                     

Update: 24 maart 2020 - 10:30 uur

 

Beste gasten,

De nieuwe maatregelen rondom het Corona virus zijn ingrijpend, wij bekijken nu welke consequenties dit heeft voor ons park, en de geplande opening. 

We nemen uiterlijk donderdag 26 maart een besluit omtrent de voortgang. Houd onze website in de gaten.

Bedankt voor uw begrip, pas goed op elkaar.

 

 

                                                                                     

Update: 19 maart 2020 - 15:00 uur

 

Informatie over het Coronavirus

Vakantiepark Leukermeer houdt de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Op deze pagina zullen we de informatie en onze concrete stappen blijven actualiseren. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. Er is op dit moment geen reden om binnenlandse vakanties te vermijden of af te gelasten. We houden nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen de maatregelen van het RIVM, de GGD en de overheid.

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden: 

Kan ik nog op vakantie vanwege het Coronavirus?
Ons vakantiepark is vanaf 27 maart geopend voor vakantiegasten en ligt in een gebied waar op dit moment geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. U bent dus van harte welkom vanaf 27 maart.

Welke maatregelen heeft Vakantiepark Leukermeer genomen m.b.t. het Coronavirus?
Wij volgen de ontwikkelingen en richtlijnen rondom het Coronavirus op de voet. Indien nodig zullen wij onze procedures aanpassen en aanscherpen.

Wij hanteren strikte gezondheidsnormen en informeren en moedigen onze gasten aan om de gebruikelijke instructies in acht te nemen: afstand houden van elkaar, regelmatig handen wassen, in de elleboog hoesten en wegwerp tissues gebruiken. Bij lichte verkoudheidsklachten houden wij ons personeel thuis. Ook zorgen wij ervoor dat de sociale contacten met anderen tot een minimum worden beperkt en de (hand)hygiëne wordt gewaarborgd. Op de receptie werken wij met één persoon aan de balie. De overige personeelsleden werken back-office. Verder volgen wij de maatregelen van het RIVM.

Wat gebeurt er als het coronavirus op Vakantiepark Leukermeer wordt geconstateerd?
De medische en gezondheidsinstanties worden onmiddellijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet.

Wanneer gaat Vakantiepark Leukermeer open?
Voor alle vakantiegasten gaan wij op 27 maart open. Vanwege de huidige situatie is eerder aankomen niet toegestaan.

Zijn de faciliteiten op Vakantiepark Leukermeer geopend? 
Vakantiepark Leukermeer is geopend, echter het Zwembad, de Fitness, Supermarkt en de Horeca zijn gesloten tot ten minste 6 april. Zodra er meer bekend is zullen wij u hierover berichten. U kunt wel gebruik maken van ons afhaalmenu. De link om te bestellen vindt u onder aan deze pagina.

Wat als ik mijn vakantie wil annuleren vanwege het Coronavirus?

Indien u vanwege de uitbraak van het Coronavirus uw vakantie wilt annuleren, dan is er geen recht op restitutie, aangezien Nederland en dus ook de omgeving van ons vakantiepark niet ‘op slot’ zijn gezet door de overheid. U kunt dus vakantie houden. De geldende annuleringsvoorwaarden van de RECRON gaan in werking bij annulering. Dat betekend o.a. dat het vooruitbetaalde bedrag niet kan worden terug geclaimd en dat u (een deel van) de overeengekomen prijs verschuldigd bent, ook als er nog niet is aanbetaald.

Indien u uw vakantie wilt annuleren, aangezien u zelf uit een gebied komt waar het Coronavirus is uitgebroken dan is er geen recht op restitutie, aangezien er niet te zeggen is dat u besmet bent. Wij hanteren in dit geval de voorwaarden van de RECRON.

Indien uw regio ‘op slot’ is gezet door de overheid en u ten gevolge hiervan geen gebruik kunt maken van uw vakantie, dan is dat het risico van u als vakantieganger. Wij kunnen namelijk de vakantie alsnog aan u aanbieden, maar u kunt de vakantie niet afnemen. Het risico ligt dan bij u als vakantieganger en ook in dit geval hanteren wij de voorwaarden van de RECRON.

Verblijven tot 6 april 2020.
Wanneer u een verblijf heeft geboekt tot 6 april 2020, dan kunt u deze kosteloos verzetten naar een andere periode in 2020. Verzetten kan per mail of telefonisch via 0031 478-502444. Als u de reservering verplaatst naar een duurdere periode, dient dit verschil bijbetaald te worden. Dit geldt niet voor reserveringen voor een langere periode zoals een 3 of 5 maanden arrangement of een seizoenplaats. Daarvoor is omboeken helaas niet mogelijk.

U besluit uw huidige reservering te annuleren.
Alhoewel we het jammer vinden dat we u niet mogen verwelkomen kan dit volgens de geldende annuleringsvoorwaarden en/of de voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Annuleren kan via de mail. Wegens de drukte en mindere bezetting op de receptie kunnen de wachttijden momenteel langer zijn dan u van ons gewend bent. 

Verblijven na 6 april 2020.
Vanuit de overheid zijn er nog geen berichten gekomen die een reden tot annuleren en/of verzetten van een boeking geven. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en als er berichten vanuit de overheid komen die betrekking hebben op de periode na 6 april, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Uiteraard betreuren wij deze maatregelen en zijn deze voor niemand plezierig, we vertrouwen echter op ieders begrip dat de gezondheid van onze gasten én medewerkers meer dan ooit onze prioriteit heeft.

Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus

Horeca

In verband met de gedwongen maatregelen is onze horeca in ieder geval gesloten tot 6 april. Het is wel mogelijk om maaltijden, pizza’s, snacks en ijs bij ons af te halen. Wellicht gaan we ook bezorgen. Je kunt de afhaalmaaltijden telefonisch, via de mail of ter plaatse bestellen tussen 12:00 en 20.00 uur via 0478-501240 of  info@horecaleukermeer.nl

Klik op de button hieronder om de maaltijden van ons speciale afhaalmenu te bekijken. De maaltijden zijn te bestellen en af te halen in onze Snackbar.

Bekijk hier het afhaalmenu

Wil jij een maaltijd bij ons afhalen? Houd dan rekening met onderstaande punten:

  • Alleen betalen middels pin.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere personen. Er mogen niet meer dan 4 mensen tegelijk binnen zijn.

Om het contact met onze medewerkers te minimaliseren, zijn wij genoodzaakt om onderstaande maatregelen in te voeren:

  • Het is niet meer mogelijk om bij de receptie met contant geld te betalen.
  • Het is niet meer mogelijk om bij de receptie tennisspullen, enz. te huren.
  • Onze terreinmedewerkers betreden alleen accommodaties wanneer deze helemaal leeg zijn en zij dus als enige in de accommodatie aanwezig zijn.
  • Wanneer onze medewerkers de sanitairgebouwen aan het schoonmaken zijn is het niet toegestaan om deze gebouwen te betreden.
  • De douches van de sanitaire gebouwen zullen mogelijk niet allemaal toegankelijk zijn.
ANWB