Update 07-10-2021, 13.00 uur

Beste gasten, 

Er is al enige tijd overleg tussen de brancheorganisaties, de overheid en de verzekeringsmaatschappijen en we hadden u graag al meer duidelijkheid willen geven over een mogelijke vergoeding.  

Het is spijtig dat het Hoogwater in het weekend van 16 juli niet valt onder een dekking maar als ramp wordt gezien, waardoor er geen aansprakelijkheid bestaat. Dat geldt zowel voor materiële schade van bijvoorbeeld inventaris of voertuigen als voor financiële schade die is ontstaan tijdens de dagen dat (recreatie)bedrijven afgesloten waren. Wij begrijpen dat dit ook voor u teleurstellend is. De overheid heeft wel aangegeven dat zij serieus kijken naar een vergoeding van een deel van de schade. Hoe dit er precies uit gaat zien en welke schade vergoed zal worden is helaas nog niet bekend. Wij verwachten dat dit ook een deel van de kosten zal zijn voor de dagen dat bedrijven niet toegankelijk waren.  

Wij streven ernaar om u medio november, maar liefst eerder, duidelijkheid te kunnen verschaffen over eventuele vergoedingen en dit dan ook direct met u af te wikkelen. Als er de komende tijd geen duidelijkheid vanuit de overheid komt, dan kunt u van ons coulancehalve een tegemoetkoming verwachten voor de dagen dat het park niet bereikbaar was. Dit melden wij op de website en we nemen dan ook contact met u op. 

Met vriendelijke groet, 
Team Leukermeer

Update 20-07-2021, 21.00 uur

Allereerst hartelijk dank voor alle mooie berichten, complimenten en cadeau's die wij van heel veel gasten mochten ontvangen.

Wij zijn blij dat inmiddels bijna alle gasten zijn gearriveerd. Vakantie & Resort Leukermeer draait vrijwel weer als vanouds! Vanavond weer de superbingo en morgen komt het strand weer in zicht en kunnen de steigers weer in gebruik worden genomen. 

Laat de zomer maar komen! ☀️

Update 20-07-2021, 09.30 uur

Normale toegangsweg weer geopend!

Goed nieuws! Het waterpeil is al behoorlijk gezakt. Hierdoor is de normale toegangsweg weer geopend! (Enkel de route via Aijen is op dit moment nog afgesloten). U kunt de borden 'Leukermeer' weer aanhouden vanaf de N271.

Update 18 juli 2021. 21.00 uur

Hoog water en verwachte aankomsten.

Geachte Leukermeer Gasten,

Wij zijn erg blij u te kunnen vertellen dat het park nog steeds droog is. Alle inzet van onze medewerkers en bedrijven in de afgelopen 72 uur heeft een geweldig resultaat opgeleverd. 

Helaas moesten wij onze gasten afgelopen vrijdag vragen te vertrekken ivm het hoge water gevaar; dat blijkt achteraf de juiste keuze. U heeft de berichten over Well op het nieuws kunnen volgen. De dagen vanaf vrijdag waren zeer spannend en hebben alles gevergd van onze medewerkers en de “diverse hulptroepen”. In het bijzonder willen wij ook onze aannemer Vastbouw danken voor hun inzet. Onze “eigen nooddijken” op het park zijn continu verhoogd en verstevigd met duizenden m3 grond, Big Bags en duizenden zandzakken. De hoogste waterstand is telkens naar boven bijgesteld door Rijkswaterstaat en de grafieken klopten vaak niet met de werkelijkheid. Maar onze Leukermeer dijken hebben het gehouden en niemand heeft schade opgelopen! De Meerpalen in de Haven zijn tussentijds verlengd waardoor de boten ook geen risico hebben gelopen.

Normaal zou het water nooit deze hoogte mogen bereiken, ook niet in extreme situaties. Maar door een plotseling defect aan de sluis bij Sambeek werd het water niet meer voldoende afgevoerd en werd het gebied rondom Well en het Leukermeer een opvang bassin dat steeds voller werd. Onze evacuatie keuze op vrijdag was achteraf gezien ook de allerbeste keuze. Uw veiligheid zal altijd voor gaan. 

Goed nieuws! 

Het hoge water is inmiddels aan het zakken. Wij verwachten dat het maandagmiddag al onder het wandelpad van de waterboulevard is gezakt zodat wij verder kunnen gaan met verwijderen van de nooddijken en overige opruimwerkzaamheden. We hebben hiervoor een heel team klaar staan en proberen dit snel en verantwoord te doen zodat u zo snel mogelijk van uw verdiende vakantie kunt genieten, of uw vakantie weer kunt voortzetten. Wij zullen met de werkzaamheden in ieder geval maandag en dinsdag nog bezig zijn. 

De aankomsten gaan we gefaseerd doen. Enkele beperkingen zullen de eerste dagen van uw verblijf helaas nog gelden tot nader bericht. 

Dit is o.a. nog geen toegang tot het water, steigers en stranden.Zodra het hoge water weg is zijn deze faciliteiten weer toegankelijk. U hoort dat van ons.

Geplande aankomsten op dit moment;

• Chalet, Lodge en Beachlodge gasten zijn maandag 19 juli vanaf 16.00 uur welkom.

• Bent u vrijdag vertrokken en heeft u langer geboekt dan tot maandag 19 juli dan bent u vanaf 16.00 uur ook weer welkom in de door u geboekte Chalet, Lodge en Beachlodge. Met huurders van Floating Houses wordt contact opgenomen.

• Alle kampeerders kunnen wij op dinsdag 20 juli vanaf 11:00 weer ontvangen. U kunt helaas niet eerder op het park of parkeerterreinen worden toegelaten.

• Boten; kunnen nog geen gebruik maken van de steigers omdat de bruggen nog niet toegankelijk zijn. Wij laten z.s.m. via deze site aan u weten wanneer wij verwachten dat de bruggen weer toegankelijk zijn. 

Wij zullen u ook nog per mail informeren.

Met vriendelijke groet, 
Team Leukermeer 

Fam. van Wiefferen

 

18-07-2021, 11.00 uur

Het hoogste punt is bereikt. Het water zal langzaam gaan zakken. Het hele park is droog gebleven. We hebben rondom het park honderden meters lange dijken aangelegd en pompen geplaatst om het water tegen te gaan. Er is vannacht doorgewerkt om het park droog te houden. Ook de palen van de alle steigers zijn verlengd, om de veiligheid van de boten te waarborgen.

 We hebben er alles aan gedaan om jullie vakantie te redden. 

De verwachting is dat we morgen kunnen beginnen met opruimingswerkzaamheden en proberen u zo snel mogelijk te ontvangen. Nader bericht ontvangen jullie vanavond. Graag de berichten volgen via onze website. 

Met vriendelijke groet, 
Team Leukermeer

hoogwater

18-07-2021, 4.30 uur

We doen er alles aan om Vakantie & Resort Leukermeer te beschermen tegen het hoogwater. Met man en macht wordt er alles aan gedaan om het water tegen te houden. Als het over de rand gaat dan stroomt het Vakantiepark vol. 

hoogwater

17-07-2021, 10.30 uur

Beste Gasten, 

Gisteren hebben we het gehele park geëvacueerd, vanwege de hoogwaterstand van de Maas. We zijn nog steeds druk bezig om Vakantie & Resort Leukermeer te beschermen tegen hoogwater, het blijft spannend! De waterstand blijft nog steeds stijgen en we blijven alert.  
Vakantie & Resort Leukermeer is t/m zondag 18-7-2021 gesloten. Hopelijk kunnen we vanaf maandag weer gasten ontvangen. We houden u op de hoogte. 

Met vriendelijke groet, 
Team Leukermeer

Evacuatie vakantiegasten

Voor alle gasten die momenteel nog verblijven op het park

16-07-2021, 16.45 uur

Geachte gasten, Wij hebben helaas slecht nieuws in verband met het hoge water. De laatste uren zijn de verwachtte waterhoogtes verslechterd. De hoogste piek is toegenomen. De instanties hebben dringend verzocht om iedereen te evacueren. Wij vinden dit een vreselijk bericht maar kunnen helaas niet anders dan alle gasten te verzoeken zo snel mogelijk te vertrekken van het park. De piek komt veel sneller dan eerder was voorspeld, namelijk morgenvroeg al.

Wij verzoeken u daarom om vandaag voor 23:00 uur te vertrekken en al uw spullen mee te nemen. Wij zullen de komende dagen met alle gasten contact opnemen over de verdere afhandeling of voortzetting van de vakantie. Het spijt ons verschrikkelijk maar wij kunnen en mogen helaas geen risico nemen met de veiligheid van onze gasten.

Houd onze berichten alstublieft op de website in de gaten voor meer informatie.

Bericht voor aankomende gasten

Geboekte aankomst op vrijdag 16 juli t/m zondag 18 juli
 

16-07-2021, 13.00 uur

Beste gast,

Zoals u wellicht zelf ook in de gaten heeft gehouden, blijft het water nog stijgen. Wel wordt het hoogtepunt inmiddels later dan verwacht bereikt en lijkt het hoogste punt te stabiliseren. Wij blijven waakzaam en in gesprek met de veiligheidsregio. Er kan een daling van het hoogste waterpeil plaatsvinden, maar dat is nu nog niet met zekerheid te zeggen.  

Houd de website in de gaten om zo op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen die op ons Vakantiepark en op uw verblijf van toepassing zijn.

15-07-2021, 23.30 uur

Door de extreme waterstanden die voor de komende 48 uur voorspeld worden is het helaas niet verantwoord om de aankomsten van vrijdag 16 juli t/m zondag 18 juli door te laten gaan. Eerdere berichten van de veiligheidsregio gaven een minder hoge waterstand aan. Uit de laatste berichten in de afgelopen uren blijkt dat de waterstand extreem zal toenemen.

Er worden nu veel werkzaamheden uitgevoerd om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het is echter niet met zekerheid te zeggen of dit ook zal lukken. Omdat we hiervoor alle medewerkers moeten inzetten zijn wij nu minder goed bereikbaar. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Wij vinden het uiteraard ontzettend vervelend dat u hierdoor (een aantal dagen van uw) vakantie mist maar we kunnen helaas geen ander besluit nemen op dit moment. Wij houden u via de website op de hoogte van de actuele situatie. Wij hopen u zo spoedig mogelijk te kunnen berichten dat u weer welkom bent. De verwachting is dat dit binnen enkele dagen al mogelijk zal zijn.

15-07-2021, 19.00 uur

Geachte gast,

Op dit moment houden wij de voorspelling omtrent het hoogwater nauwlettend in de gaten. Het water gaat nog stijgen. Heeft u een verblijf geboekt met aankomst op vrijdag 16 juli of zaterdag 17 juli, dan willen wij u vriendelijk verzoeken morgen voor vertrek uw e-mail te checken.
Morgenochtend wordt er een besluit genomen of het mogelijk is om dit weekend aan te komen op het vakantiepark of dat de aankomstdatum vanwege de situatie moet worden uitgesteld.

Met vriendelijke groet,

Team Leukermeer

 

Hoogwater

In verband met de verwachting van Rijkswaterstaat over de hoogte van het water, willen wij u graag op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Update 15-07-2021, 15.40 uur

waterhoogte Well

Update 15-07-2021, 15.00 uur

Geachte Leukermeer Gasten,

Hierbij informeren wij u over de hoogwater situatie in Limburg. Er is sprake van een calamiteit en een extreme weerssituatie. U heeft ongetwijfeld in het nieuws vernomen dat er hoogwater problemen zijn in Limburg. De Maas zal verder stijgen en het is nog niet exact bekend wat het hoogste punt zal zijn en hoelang dat gaat duren. 

Onze verwachting op basis van de informatie die wij nu krijgen is als volgt;

  • De waterstanden in de Maas zullen de komende 2 dagen nog toenemen.
  • Wij verwachten een stijging van ca 4 meter in het leukermeer wat betekend dat het Vakantiepark nog droog zal blijven. Dat is geheel afhankelijk van de komende dagen. Niemand kan dit met 100% zekerheid zeggen.
  • De reguliere toegangswegen naar het vakantiepark zullen vrijdag 16-7-2021 afgesloten worden door de gemeente in verband met overstroming van een deel van de wegen.
  • Via de noordzijde van het vakantiepark kan de toegangsweg (Halve Maanseweg) worden gebruikt vanuit de N271.  Dit betekent een andere aanrijroute en vertrekroute voor u. (zie bijlage). Wij raden u aan ‘Halve Maanseweg’ in te voeren op uw navigatie. Volg vervolgens de borden.
  • Bij de huidige standen blijft het park droog en is aankomst en vertrek op vrijdag 16-7-2021 wel mogelijk (via de alternatieve route).
  • U dient er wel rekening mee te houden dat er een aantal dagen wat beperkingen zullen zijn zoals toegangswegen, gebruik stranden, bootverhuur etc.
  • De jachthaven is afgesloten en niet in gebruik. De botenhelling is niet in gebruik. Boten kunnen niet te water gelaten worden. Mogelijk kan dit een aantal dagen duren. 
  • Er blijft altijd een risico dat de gemeente en het bevoegd gezag bij verder stijgende waterstanden ons verplicht om gasten te laten vertrekken voor een aantal dagen. Zover is het nu nog niet en dit proberen wij te voorkomen maar veiligheid is uiteraard bepalend. 
  • Wij begrijpen dat dit ook voor u een vervelende en onduidelijke situatie is. Meer duidelijkheid zal echter pas in de komende dagen bekend worden. Mocht u besluiten om later aan te komen dan gepland dan verzoeken wij u om dit aan ons door te geven. 
  • Zodra wij meer nieuwe hebben zullen wij dit melden op de website. Houd onze berichten alstublieft goed in de gaten. 

Met vriendelijke Groet,
Team Leukermeer.

routebeschrijving

Update 15-07-2021, 10.00 uur

Beste Gast,

In verband met de verwachting van Rijkswaterstaat over de hoogte van het water de komende twee dagen, willen wij u graag informeren over de huidige stand van zaken en u hierbij laten weten dat wij deze voorspellingen nauwlettend in de gaten houden.

Vakantie & Resort Leukermeer

Voor onze parkgasten hoeven er op dit moment nog geen maatregelen getroffen te worden. Vakantie & Resort Leukermeer ligt op een veilige hoogte van circa 15.00 NAP en volgens de voorspellingen blijft dit ook zo. Echter, wij willen u erop attenderen dat dit de huidige voorspelling is. Graag willen wij u op de hoogte houden van deze ontwikkelingen via www.leukermeer.nl/hoogwater.  Wanneer er andere maatregelen getroffen moeten worden, zal dit ook via deze link kenbaar gemaakt worden.

Jachthaven Leukermeer

In verband met het verwachte waterpeil, zijn wij genoodzaakt om onze bruggen klaar te maken voor hoog water. Indien uw vertrek staat gepland op vrijdag 16 juli of zaterdag 17 juli, willen wij u vriendelijk verzoeken uw boot vandaag uit het water te halen. Dit aangezien wij verwachten dat de steiger en boten de komende twee dagen niet bereikbaar zullen zijn.

Voor passanten en vaste ligplaatsen geldt dat u vandaag  moet vertrekken. Dit in verband met de bereikbaarheid van de steiger en uw eigen veiligheid. Dit houdt helaas in dat u niet meer op uw boot aan de haven kunt verblijven.

Bedankt voor uw begrip.
 

Hoog water update_10 uur
Restaurant hoogwater