Vakantie & Resort Leukermeer
Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen

De Maasduinen: prachtig natuurgebied in Noord-Limburg.

Nationaal Park De Maasduinen ligt in het noorden van Limburg, tussen de Maas en de grens met Duitsland. Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan. Onder andere de grootte maakt dit gebied ideaal voor vakantie & recreatie. Het nieuwe Nationaal Park kreeg de naam De Maasduinen. Vakantiepark Leukermeer en het Leukermeer maken onderdeel uit van de Maasduinen.

Bezoekerscentrum

Ongeveer een half uurtje wandelen van ons park ligt het Bezoekerscentrum De Maasduinen. Middenin het hart van Nationaal Park De Maasduinen en aan het prachtige Reindersmeer. Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak. In het bezoekersgedeelte vindt u uitgebreide informatie op interactieve schermen over het gebied en het ontstaan van De Maasduinen. Ook kunt u verschillende dieren ´aaien en ruiken´.

Wandelend

Vanuit Vakantiepark Leukermeer gaat u links het wandelpad op. Dit wandelpad houdt u alsmaar links aan, het meer aan uw linkerhand houden. Zo komt u vanzelf bij het prachtige Reindersmeer en het Bezoekerscentrum.

 
Nationaal Park de Maasduinen