Vakantie & Resort Leukermeer
Natuurgebieden

Natuurgebieden

Natuurgebieden

Ons vakantiepark met camping en chalets ligt in een van de mooiste natuurgebieden van Limburg: Nationaal Park De Maasduinen, een uniek gebied aan de rand van Noord-Limburg, vol bossen, heide, stuifduinen en vennen. Meer informatie.

In de directe omgeving vindt u natuurgebieden zoals de Hamert, prachtig gelegen ten noorden van Arcen tussen de Maas en de grens en de Ravenvennen in Arcen. Dit schitterend natuurgebied bestaat uit met bomen begroeide duinen, een hoge stuifduin met wit zand, tientallen vennen, omringd door heide, naald- en loofbos.

Tien kilometer ten zuidoosten van het park begint een van de andere natuurgebieden: de Peel, het oude veengebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. De Peel is een hoogveengebied waar vroeger veelal turf werd gestoken, maar waar u tegenwoordig prachtig kunt wandelen. Richting Nijmegen ligt de Mookerheide in het puntje van Limburg, je kunt heerlijk dwalen door het heuvelachtige landschap en het vroegere landgoed met oud jachtslot en parkbos bezoeken. Aan de noordkant bevindt zich het prachtige Reindersmeer. De wandelroute ‘Rondje Reindersmeer’ onthult een prachtig stukje natuur. Aan de oostkant grenst het Leukermeer aan de Maas.