Betalen/Annuleren

💶 Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Wij vragen direct na reservering een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag. Het totale restbedrag dient 8 weken voor aankomst betaald te zijn.

Heeft u een reservering gemaakt met aankomst binnen 8 weken, dan dient u het gehele bedrag in één keer direct na de reservering te betalen.

💳 Welke betaalmiddelen accepteren jullie?

Bij de receptie kunt u alleen met uw bankpas of contant betalen, wij accepteren geen creditcards. 

Wij accepteren Maestro, V PAY betaalpassen en biljetten tot €100,-.

🏧 Kan ik ergens geld pinnen op het park?

In onze supermarkt staat een geldautomaat waar u geld kan opnemen. U kunt hier met uw bank- of giropas geld opnemen of met uw creditcard.

❌ Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Als op het moment van annuleren de aankomstdatum binnen één maand valt komt u helaas niet in aanmerking voor een terugbetaling, u betaalt dan 100% van de reissom. Annuleert u tussen 1-3 maanden voor aankomst dan zijn de annuleringskosten 50%. Annuleert u vóór 3 maanden voor aankomst dan zijn de annuleringskosten 15%.

U kunt ook via ons een annuleringsverzekering afsluiten. De kosten hiervan zijn 5,5% van het totaalbedrag, met een minimum van €15,-. De annuleringsverzekering kan alleen direct bij de reservering worden afgesloten.

Wanneer u bij ons een annuleringsverzekering heeft afgesloten, komt u in aanmerking voor een vergoeding uit het annuleringsfonds indien een van de personen die vermeld zijn bij de boeking:

  • plotseling ziek wordt of gewond raakt bij een ongeval;
  • te maken krijgt met een sterfgeval in de eerste graad;
  • te maken krijgt met onvrijwillige werkeloosheid van de hoofdpersoon.

Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen dient schriftelijk te worden geannuleerd en dienen bewijsstukken overlegd te worden.